Къртене на замазка в апартамент

Старата подова замазка в апартамента ви вече се рони, има дупки и вдига прахоляк. Имате нужда от къртене на замазката и поставяне на нова? Преди да започнете ремонта, както става често при подобни ремонтни процедури, ще имате нужда от едри и яки момчета с големи машини наречени къртачи. Въпреки че ще вдигнат шум до небесата, те ще ви спестят посещение при чакръкчия. След като Кърти.com изкърти, изчисти и извози боклуците до сметище, можете да започнете и работа по новата замазка.

Ако бюджетът ви го позволява, може да използвате саморазливаща се замазка. Съществуват два типа саморазливни покрития: дебелослойни (за неравни основи) и тънкослойни. При първите не се изисква да имат висока адхезия (сцепление), а тънкослойните самонивелиращи се материали отстраняват само неголеми дефекти в основата. Те обаче имат висока течливост (слаба вискозност), и осигуряват идеално изравнено хоризонтално ниво на пода. Освен това те са екологични и на сравнително ниска цена.

При обикновена замазка, след като веднъж сте извършили нивелацията на пода, трябва да внимавате да не направите разтвора прекалено рядък. Ако след нанасяне на замазката се образува локвичка е почти сигурно, че там ще стане дупка. В случай, че го оставите по-сух, той ще се рони и ще пуска камъчета. Разтворът трябва да е земновлажен.

Преди самата замазка помислете за електрическата инсталацията. Кабелите в панелните блокове са циментирани в замазката, затова бъдете внимателни.