Съвети за правилно пробиване

Пробиването е работа, която ако се наложи да я вършиш ще е нужно да прочетеш ценните съвети по-долу. В дома често се налага да се пробива това онова, затова нашия съвет ще е как избегнете неправилните, прекалено малките или пък големи отвори, които може да направите с помощта на вашата дрелка.

 

Като за начало трябва да подберете добре мястото, на което ще пробивате. Според мястото съответно е нужно да си изберете и свредлото, което ще ви служи за пробиване.

Преди да започнете самото пробиване, бъдете сигурно, че зад стената не се крие електрически кабел, защото това може да бъде реална опасност за вас самия. Ако не сте сигурни или не може да проверите, тогава защитните очила и ръкавиците са задължителни.
Не натискайте никога свредлото рязко, когато все още не е пробило по-малко от 3 пръста, защото има вероятност да се изкриви или да се нараните.

Ако трябва да пробивате гладки повърхности е уместно да залепите или поставите неравен, груб предмет отгоре, за да избегнете подхлъзване на свредлото.