Съвети за правилно къртене

Най-важното нещо, което трябва да подберем добре преди да започнем да къртим е секачът. В зависимост какъв материал ще се кърти имаме избор на секач с различни форми, различен диаметър, острота и т.н.

 

Когато преминем към самото къртене е добре да сме екипирани със защитни очила, защото хвърчащите части могат да наранят очите ви.

Първият удар е най-важен. Трябва с наклонен секач да направите дълбок джоб от около пръст и половина, който ще ви служи като начало. След като сте го направили започвате да трошите в него и така бавно, бавно ще извършите целта си.

Бързината зависи от силата, с която удряте секача и от неговия вид. Ако не подберете правилния секач може да ви отнеме часове и все да стоите на едно място.

Не забравяйте, че е добре периодично да премахвате разрушеният материал, за да не се натрупва. Някой професионалисти пък казват, че ако от време, навреме намазвате предния край на секача с олио, той щял да кърти по-лесно и бързо. Това разбира се не знаем доколко е вярно.

Ако спазвате тези правила можем да ви убедим, че едновременно ще сте в безопасност и ще свършите вашата работа за много по-малко време.