Полимерни керемиди: 7 често задавани въпроси

1. Какво се случва с керемидите, когато са изложени на директна слънчева светлина?

Полимерните керемиди с марка Ведерник са устойчиви на слънчева светлина и вредните UV лъчи. Те са изработени от материал, който не позволява на ултравиолетовите лъчи да достигнат до вътрешната част на керемидата.

2. Ще променят ли цвета си с времето?

Керемидите са защитени с UV стабилизирана боя, която е равномерна по целия ѝ обем, затова цветовете не се променят с времето.

3. Студът уврежда ли ги?

За разлика от обикновените керемиди, полимерните са изключително студоустойчиви не пропускат вода във вътрешността и постигат успешно 200 цикъла на замръзване.

4. Чупят ли се при градушка?

Не, керемидите са устойчиви на градушка, заради своята изключителна пластичност и остават неповредени.

5. Издържат ли на натоварване?

Те са изключително издръжливи на натоварване. Издържат тежест до 360 кг, което означава че спокойно може да се стъпва по покрива по време на монтажи и ремонти. Полимерните керемиди са най-здравите типове керемиди на пазара.

6. Различават ли се на външен вид?

На външен вид са неразличими от класическите керемиди. Различават се по тегло и здравина. Полимерните керемиди Ведерник са много леки, което е предимство при пренасянето им и монтажа. Изключително здрави и трудно чупливи издържат на различни климатични условия от слънце до сняг, градушка, силен вятър и високо замърсяване.

7. Какви видове има?

Произвеждат се полимерни керемиди от вид „полувълна“ и необходимите полимерни капаци (средни, начални и крайни). Допълнително може да поръчате билна лента и снегозадържащи скоби.

Произведени в град Белоградчик, полимерните керемиди Ведерник са една добра инвестиция. С гарантирана издръжливост и дълъг срок на експлоатация, те са още леки за пренасяне и монтаж. Цената им е наравно с тази на класическите керемиди и това заедно с другите им преимущества ги прави практично и ефективно решение за вашият покрив. Повече информация и контакти за поръчка ще откриете на сайта на фирмата производител.