Отдадохме под наем и сайтът ни за почистване

Тази от Вас, които следят редовно блога, знаят, че след успеха на kyrti.com, пуснахме под наем и наш SEO оптимизиран сайт за почистване. Търсачките не бяха благосклонни към нас, както при kyrti.com, но след шест месеца работа, успяхме да си намерим наемател и за този сайт. Позицията му до момента е №7 в Гугъл при търсена на думата почистване. По едно време бяхме завзели третото място, но с нов сайт е трудно.

Новият проект е много по-висока цел, защото търсенето на фирми за почистване е около осем пъти по-голямо от това на къртачи. Конкуренцията там също е няколко пъти по-голяма. Сайтът естествено е нов, което го дърпа назад. Опитът с kyrti.com, е показал, че сайтът трябва да навърши поне шест месеца, за да „отпуши“. Нашият сайт за почистване ги навърши съвсем скоро.

Интересно е, че в България все-още се намират предприемачи, готови да инвестират в Интернет. Да, трудно е, но както виждате инвестицията се връща в пъти и то за съвсем кратък период от време. Наемът на сайта за почистване е доста по-висок – 400 лева / месец, но там клиентите и печалбите са в пъти повече, отколкото при кърти.

Пожелаваме успех на новия ни партньор с почистването. След около още шест месеца трябва да сме завладели нишата. За съжаление големите фирми за почистване не проявиха интерес към нашия сайт. Не му повярваха. Сега ще се опитаме да ги изместим, поне в Интернет. А както може би сте забелязали, търсенето на услуги вече 80% минава през Интернет 😉