Нов дизайн на сайта

За първи път от създаването си през 2007-ма година, сайтът претърпя редизайн. В същност, не е за първи път, реално в първите си месеци сайтът беше с дизайна по подразбиране на WordPress. Преди използвахме тази система и доказателства за това могат да се видят архивите. А малко преди това сайтът беше на чист HTML, без никакъв дизайн.

 

Защо е тази промяна – просто беше крайно време. Дизайните, както всичко в динамичния уеб бързо стават неактуални откъм код, а и откъм визия. През годините го поддържахме откъм код да е колкото се може в крак с тенденциите, но някои ключови моменти по лейаута (каква дума само), просто не могат да се променят. Затова се наложи всичко да се напише отначало, за да се харесва на потребителите, а и на търсачките.

Като стана въпрос за търсачки – последните месеци нещата там са много динамични. От края на април за първи път от много време позициите ни лавират между 1-во и 5-то място, като буквално всеки час в нишата има преподреждане. Това са странични ефекти от „Пингвин“ ъпдейта на Гугъл, който напоследък се бори упорито със спама в резултатите. Трябва да мине малко време, за да се стабилизират нещата отново.

Историята помни и други подобни моменти, когато временно сме изпадали от престижното първо място. Примери тук или когато напълно бяхме изчезнали от резултатите. Общо се е случвало 3-4 пъти досега или средно по около веднъж на година. Накрая пак се залепваме на първото място, просто защото няма как Kyrti.com да не е номер едно 😉

Допълнение: Сайтът вече има и мобилна версия чрез адаптивен дизайн. Мобилните потребители вече са 30%, като тенденцията е да нарастват, така че не трябва да ги изпускаме! Още повече, че кърти чисти извозва услугите е по-удобно да се търсят през мобилен телефон, когато се налагат спешно. Направихме и версия за принтиране на всяка страница за още по-голямо удобство.