Къртене на бетон със секач – съвети от майстора

Ще започнем с това, че трябва винаги да спазвате мерките за безопасност, за да не съжалявате в последствие. Носенето на защитни очила, ръкавици и други протектори е задължително за всеки домашен майстор.

Важно е да подберем инструментите, с които ще работим. В случая – секач, като важно условие е той да отговаря на нашите специфични нужди, според който например да изберем неговия размер.

За доброто протичане на къртачния процес е изключително важно началото или с други думи първият удар, който нанасяме върху материала, с който работим. След като сте направили един добър джоб с първия удар, можете да продължите с леки и ритмични движения. Както е казал народът: „бавно и славно“, като скулптор.

Скоростта, с която вършите работата, зависи от силата, с която удряте по секача и от неговия вид. Понякога е по-добре да не бързаме, тъй като рискуваме да претупаме качеството, което постигаме. Важно условие е да отстранявате изкъртената маса от зоната, в която работите със секача, за да не ви попречи тя и да допуснете някоя грешка.

Това са топ съвети, доказали се в практиката на професионалните къртачи и ги препоръчваме на всеки. Резултатът няма да ви подведе, а напротив, със сигурност ще бъде задоволителен. Пожелаваме ви успешно къртене.