Колеги къртачи, които не играят по правилата

Дойде време да напиша и един негативен пост в този блог. В случая искам да спомена два сайта на колеги, които по един или друг начин не играят честно в класирането и в начина по който си намират клиенти. Ние имаме дългосрочни цели с нашия кърти сайт и играем по правилата и не копираме никого. Не е така обаче положението с някои колеги.

Първият сайт, на който искам да обърна внимание е kyrti eu. Забелязахте ли нещо? О, сигурен съм, че сте забелязали. Сайтът им прекалено много сякаш прилича на kyrti.com. И приликата не е само в домейна, но и дизайна! Един приятел скоро ме успокои по подобен повод с факта, че докато ние сме оригинала, копията нямат значение.

Вторият сайт, който е проблемен, е izvozva bg. На пръв поглед всичко е наред – хубав сайт за извозване, изграден изцяло по правилата. Проблемът му обаче е, че е твърде млад, а има добри позиции. Как става това – с купуване на връзки от Русия. Това е строго нарушение на правилата на Google и рано или късно този сайт ще изгори. Жалко, защото може да има добри позиции и без купените над 200 връзки.

Колеги, бъдете уникални и играйте по правилата! Рано или късно това ще Ви се отблагодари. И няма начин да сте на първо място за няколко дни и да се задържите. Ние чакахме над пет месеца за първото място и на 6-ия го получихме, защото работихме и развиваме сайта си. Ние нямаме нищо повече от останалите сайтове, освен уникален дизайн и това, че работим малко повече над сайта си.

Опитът ни при асфалтиране с, е показал, че колкото и да се мъчи да ни мине конкуренцията с черни методи, не е успяла да го направи за повече от 2 дни. Защо ли, защото накрая само ние се оказва, че играем честно. Имаме най-нисък ранг, а сме номер едно за „асфалтиране“. Копирачите от asfaltirovka dir bg така и не се спряха обаче да ни копират и да наемат фирми да им преправят сайта.