Как се кърти бетон ефективно?

Винаги, когато предприемате сериозни ремонтни дейности за различните помещения в дома ви трябва да знаете, че може да се наложи да извикате някой, който да кърти бетон. За да ангажирате човек или група от хора, които да се занимаят с къртенето трябва да приготвите съответната сума пари. При всички положения, ако откриете добра фирма предлагаща къртачи, то вие може да се възползвате от допълнителни дейности по чистене и извозване на отпадъците след къртенето.

 

Всеки един от вас може да кърти бетон и то качествено, но при всички положения е нужна специална подготовка за това начинание. Блогът на Kyrti.com предлага няколко не толкова сложни съвети, за да къртите сами, а ето ги и тях:

  • Снабдете се с необходимите защитни мерки, които да предпазят вашето лице и организъм по време на къртене. Това могат да бъдат специални очила, маски и ръкавици, които да откриете във веригите магазини предлагащи всичко за строителите.
  • Използвайте подходяща дискова резачка и режете внимателно. Съобразете се с дължината на рязане, тя е особено важна при последвалите действия при къртене.
  • Когато режете, дръжте избрания от вас инструмент изправен, за да не счупите диска му. Режете според нуждите ви – два-три сантиметра обикновено са достатъчни като ви съветваме да направите и напречен разрез.
  • След като се уверите, че бетона е готов за къртене преминете към същинската дейност на задачата. Вземете чук и стартирайте къртене на бетона. Не допускайте хора, които не са взели мерки за безопасност близо до вас. Отломките и хвърчащите парчета могат да навредят на здравето им.
  • Имайте предвид, че след като изкъртите бетона ще се наложи чистене. Подсигурете чували, в които да поместите отпадъците.

Тези наши съвети са общи за всеки, който иска да кърти бетон сам. Kyrti.com ви даваме професионалната алтернатива да викнете нашите майстори изпълняващи комплексните услуги кърти, чисти и извозва.