Как да пробиваме без да направим целия дом в прах

Във всяко домакинство от време, навреме има нужда да се пробие някоя дупчица тук и там. Лошо става обаче когато като хванете бормашината или дрелката и направите дома като затрупан със сняг. Ще ви дадем няколко основни съвета, които ще ви спестят почистване и време.

 

В процесът на пробиване на материала винаги се образува фин прах, които съдържа материала, който пробивате.

Когато използвате дрелка, за да не стане всичко в прах, предварително можете да намажете свредлото с минимално количество грес. Този метод се използва на запад от някой компании. Те казват, че греста събира финият материал прах на малки топченца, които са твърди и при падането на земята не се разпиляват. При този метод трябва да сте внимателни с количеството грес и да съобразите дали повърхността, която ще покривате позволява това. В противен случай, дрелката може да се хлъзга. За всеки случай, винаги се запасявайте с предпазни ръкавици и очила.

Новите бормашини предлагат технологии, които звучат малко по-правдоподобно от първата. Те имат малки отвори, които поглъщат този прах и след това може да го изхвърлите. Нещо като мини прахосмукачки.

Ако не желаете да пробвате нито един от методите по-горе, тогава може да подложите торбичка директно под мястото, където ще пробивате, за да може прахът да се събира в нея.