Българска социална мрежа за къртачи

Днес случайно забелязахме, че най-голямата световна социална мрежа Mixx com е пуснала канал за къртачи на Български. Адресът на мрежата е kyrti mixx com и е отворена за всички потребители, тоест не изисква кандидатстване. Някои мрежи изискват, което е доста досадно.

Единственото, което изисква кърти мрежата, е регистрация, но това се изисква от всички социални мрежи изобщо и е перфектната защита против спам. Наличието на подобна мрежа за кърти услугите означава, че нишата ни се е разраснала, както и конкуренцията в нея. Това се очакваше.

Както може би знаете, търсенето в търсачките започва да намалява и един ден всеки ще черпи информация от личната си социална мрежа. Най-големите мрежи в света са Mixx com и Digg com, само първата има канал на кърти тематика и следователно от нея ще зависи целия трафик.

Скоро мрежата ще започне да носи много посетители и добри позиции на сайтовете, участващи вътре. Ние побързахме да регистрираме сайта си кърти.com, както и няколко новини от него. Гледам и други колеги са се усетили. Печели този, който регистрира повече кърти сайтове/новини на ден.

Mixx com имат традиция към всяка мрежа да добавят най-отгоре в дясно 1-2 връзки към сайтове от съответната тематика, които са ясно изразени. Горди сме, че нашият сайт kyrti.com е избран и е на първо място. Другите избрани са колегите от kartachi.org. Изглежда избират фаворитите по качество на домейна.

Доказателство, че сме номер едно при къртенето отвсякъде.